Hartelijk welkom op de website van de Achmea Gepensioneerden Vereniging

Geïnteresseerd ? <Lid worden>.


 

Nieuwsarchief Pensioen
Nieuwsarchief en naslag Zorg, Welzijn en Wonen

’t Mosterdzaadje en kasteel Cannenburch

Op een mooie dag in augustus hebben we gefietst op de Veluwe, tussen Vaassen en Vierhouten. De bossen beschermden ons tegen de zon, die voor flink wat warmte zorgde. We waren met z’n achtentwintigen. Na de koffie in Vaassen fietsten we eerst gelijk op, maar na enkele kilometers splitsten de wegen. Het sportieve deel reed OEK, op eigen kracht, de 25 kilometer, en de minder sportieven reden met ondersteuning de 45 kilometer. Ik reed de 25 kilometer; dat zult u begrijpen. Ik had daar geen spijt van, want na de lunch, waar we elkaar allemaal weer troffen en pochten op het overwinnen van de diverse cols die de Veluwe rijk is, voerde de 25 kilometerroute langs het Mosterdzaadje in Gortel.

De Vereniging Het Mosterdzaadje werd in 1889 opgericht “om onder hare leden liefde, achting en eendrachtige samenwerking aan te kweeken”. ’s Zondags werd er geëvangeliseerd. Door de week gingen de kinderen uit Gortel, Nieren en de Pollen er naar school. Tot 1965 was de bovenmeester tevens voorganger. De school is nu gehuisvest in een ander gebouw. Maar zondags klinkt er als vanouds de boodschap van zonde en genade. Ik heb er gebeden voor het welzijn van de AGV en haar leden.

Uitgerust reed ik terug naar Vaassen, maar kort vóór ik de plaats binnenreed wilde ik nog even mijn opwachting maken bij de Isendoorns op kasteel Cannenburgh. Zij waren niet thuis, maar ik kon vrijelijk rondzwerven door de prachtige ruimten van dit kasteel. Bekijk het filmpje op https://www.glk.nl/cannenburch/kasteel-cannenburch

Tijdens de lunch sprak ik uitgebreid met Theo Rietveld, die met zijn 90 jaar de oudste deelnemer aan de fietstocht was. Hij vertelde over zijn bijzondere jeugd en verdere levensloop. Bij het ziekenfonds begon hij als bode en werd hij op den duur een vraagbaak voor verzekerden. Wat zijn wij toch een vereniging met interessante leden.

Leo Schneemann

Cannenburch

Mosterdzaadje