AGV AFDELING ZWOLLE NAAR AMSTERDAM

Op 10 mei heeft de AGV Zwolle een trip gedaan naar Amsterdam om daar een rondvaart van 4 uur te doen, door het hart  van Amsterdam en haar omgeving.

We zijn omstreeks 9.00 uur vertrokken vanaf 4 verschillende opstaplocaties met 2 bussen. Er zijn 98 personen die dag meegegaan.

En ... het weer was fantastisch.

De eerste stop was in Harderwijk, waar we genoten van koffie met een lekkernij erbij.

Omstreeks 11.00 uur zijn we hier vertrokken richting Amsterdam. Dit via een omweg door de polder, daar we tijd genoeg hadden.

Om 12.30 gingen we inschepen en werden we getrakteerd op koffie met een broodmaaltijd. Hierna konden we er voor kiezen ombovendeks te gaan zitten. De tocht voer via het IJ naar de grachten waar het heerlijk toeven was.

IMG 20220510 124432
Tot we aan de Magere Brug toe waren. Deze had een defect en wou niet open.

 Na ongeveer een half uurtje was het defect verholpen en gingen we verder met de rondvaart en voeren we rustig aan Amsterdam uit, richting Weesp en Diemen. Onderweg hebben we hele mooie dingen gezien en ook in Amsterdam was het prachtig om de panden en straatjes te bekijken.

 Daarna voerden we weer richting haven. Intussen was de wind wel een stuk frisser geworden en zaten we bijna allemaal weer benedendeks.

Toen de boot weer was aangemeerd, werden de bussen gehaald en vertrokken we richting Woudenberg, waar een heerlijIMG 20220510 184501k diner werd geserveerd.


Om 20.00 uur vertrokken we vanuit Woudenberg weer richting de afzetplaatsen, waarna een ieder weer huiswaarts kon keren.

Het weer zat mee, de mensen waren gezellig en de organisatie had goed haar best gedaan.

Kortom: een zeer geslaagde dag.

.