Voorjaarsuitjes 2024

Het bestuur nodigt je van harte uit voor één van de volgende voorjaarsuitjes:

Woensdag 29 mei:                                        Kasteeltuinen Arcen

Donderdag 6 juni:                                          Pantropica (v/h De Orchideeën Hoeve) Luttelgeest

Donderdag 30 mei of dinsdag 4 juni:            Bijzondere ontmoetingsreis Spoorzone Tilburg

De te bezoeken locaties en de programma’s staan verderop in dit artikel beschreven. Voor meer informatie over de locaties en activiteiten verwijzen wij je naar de websites.

Onderdeel van onze vernieuwde website is een nieuwe aanmeldprocedure voor activiteiten van de vereniging. Voortaan kun je je aanmeldingen voor onze activiteiten via de locatiepagina op website doorgeven bij de knop aanmelden activiteit. Hierdoor wordt de administratie voor ons makkelijker en verbeterd.

Als de aanmelding via de website onverhoopt niet lukt, dan kun je je ook aanmelden door het volledig ingevulde aanmeldingsformulier in te scannen en vóór 5 mei te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mocht je na aanmelding onverhoopt toch nog verhinderd zijn, wil je ons dit dan uiterlijk een week voor de bijeenkomst (calamiteiten uiteraard daargelaten) laten weten: Telefonisch aan het secretariaat 06-14627297 of per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij wensen iedereen bij voorbaat al een hele plezierige dag!

Bestuur AGV locatie Tilburg

ACTIVITEITEN

Woensdag 29 mei: Kasteeltuinen Arcen, Lingsforterweg 26, 5944 BE Arcen

www.kasteeltuinen.nl

Kasteeltuinen Arcen, gelegen in het pittoreske dorpje Arcen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg, is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Laat je zintuigen prikkelen, beleef de historie en ontdek de meer dan 15 unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e-eeuws kasteel.

Aan dit programma kunnen maximaal 100 personen deelnemen. Inschrijving gebeurt op volgorde van aanmelding.

12.00 uur: Ontvangst. Bij de ingang staat een lid van het bestuur om je binnen de laten via een separate toegangspoort. Hier ontvang je ook een plattegrond van het park en indien van toepassing een parkeerticket voor je auto.

12.30 uur: Lunch in het Rosarium in zaal Palladio.

Vanaf etagères op tafel of in buffetvorm wordt een lunch geserveerd met koffie, thee of jus d’orange.

13.30 uur: Rondleiding door een gids (max. 2 groepen). De gids neemt een groep van maximaal 20 personen mee voor een rondleiding door het park. Uiteraard worden de mooiste plekjes in het park bezocht. Na deze rondleiding kun je de tuinen verder op eigen gelegenheid bezoeken.

13.30 uur: Wandeling zonder gids. Wanneer je niet deelneemt aan de rondleiding kun je op eigen gelegenheid wandelen door Kasteeltuinen Arcen.

16.30 uur: Culinaire invulling. In het Rosarium in zaal Palladio wordt een traditioneel warm en koud buffet geserveerd.

19.00 uur: Einde en vertrek.

 

Donderdag 6 juni: Pantropica (voorheen De Orchideeën Hoeve), Oosterringweg 34, 8315PV Luttelgeest

www.pantropica.nl

www.orchideenhoeve.nl

Pantropica is een tropische wereld vol avontuur en al dertien jaar op rij het ‘Leukste uitje in Flevoland’. Het familiebedrijf heette voorheen de Orchideeën Hoeve, maar wijzigde in 2024 haar naam naar Pantropica. Het bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar en transformeerde zich van bloemenkwekerij tot grootste tropische trekpleister van Europa. Pantropica is geheel overdekt met als enige buitenlocatie de Flamingo Lagoon.

Bij de ingang staat een lid van het bestuur om je binnen de laten via een separate toegangspoort. Vlak voor de ticketcontrole is een onbewaakte garderobe aanwezig. Het dragen van een jas is in Pantropica niet nodig. Pantropica is een rookvrije omgeving. Dit betekent dat er binnen nergens gerookt mag worden. Roken is alleen toegestaan op de parkeerplaats. Parkeren is gratis

13.00 uur -14.00 uur: Ontvangst in het Junglerestaurant met koffie met streekgebak ‘blokzijlerbrok’ of een saucijzenbroodje.

14.00 uur -16.00 uur: Rondwandeling door het overdekte park op eigen gelegenheid. Het park is verdeeld in een aantal ‘continenten’ met een eigen themagebied met tropische planten (waaronder orchideeën), en dieren (zoals vlinders en papegaaien).

16.00 uur - 17.00 uur: Borrelmoment in het Junglerestaurant. Borrelplank met diverse hapjes.

17.00 uur – 19.00 uur: Luxe 3 gangen diner in het Junglerestaurant.

19.00 uur: Einde en vertrek.

 

Donderdag 30 mei en dinsdag 4 juni: Bijzondere ontmoetingsreis in Tilburg,

Stadstheater De Boemel, Burgemeester Brokxlaan 8, Tilburg (Spoorzone)

www.verrassendtilburgenmeer.nl

Parkeren (voor eigen rekening):

Parking Spoorzone P2 (ongeveer 200 meter; beperkt aantal plaatsen)

Parkeergarage Spoorzone Zwijsen (ongeveer 500 meter)

Fietsenstalling station (ongeveer 200 meter)

Verrassend Tilburg & meer organiseert ontmoetingsreizen waarin deuren open gaan die normaal voor jou gesloten blijven. Je maakt tijdens een ontmoetingsreis kennis met de Tilburgse paradijsvogels of verrassende plekken met ludieke entertainers.

Je kunt kiezen voor:

  1. Bezoek in kleine groepen, op eigen gelegenheid met fiets/auto, aan twee paradijsvolgels in Tilburg.
  2. Met entertainers op muzikale Spoorzonereis inclusief bezoek aan Kessels (muziek)museum (ongeveer 650 meter vanaf De Boemel).
  3. De middag verblijven in ‘De Boemel’.

Paradijsvogels: In kleine groepjes van 4-6 personen ga je op eigen gelegenheid met fiets of auto naar je eerste bestemming. Welke deze is blijft een verrassing. Elk groepje gaat naar een andere bijzondere ontmoeting. Je komt bij iemand in huis, in een atelier of werkplaats van een markante bewoner met een bijzonder verhaal. Als alle groepjes aan het einde weer bij elkaar komen dan valt er heel veel met elkaar uit te wisselen.

Muzikale spoorzonereis: Ontdek de Smaakvolle Spoorzone tijdens deze tour! Laat je betoveren door liedjes, spontane ontmoetingen en verhalen.

Verblijf in de Boemel: Wil je liever niet aan de onderdelen A of B deelnemen, of ben je minder mobiel, dan kun je de middag in de Boemel blijven voor een praatje met je oud-collega’s, op eigen gelegenheid de Spoorzone bezoeken of even de stad inlopen.

13.00 uur: Ontvangst in De Boemel met koffie en een worstenbroodje.

13.30 uur: Welkomstwoord en uitleg programma.

14.00 uur - 16.30 uur Groep A (maximaal 60 personen) gaat in kleine groepjes op eigen gelegenheid met fiets/auto naar de paradijsvogels in Tilburg. Welke deze zijn en de adressen worden voor vertrek verteld.

14.00 uur Groep B (maximaal 90 personen) wordt gesplitst in 2 subgroepen:
Groep 1b gaat met de entertainers op een muzikale Spoorzonereis.

Groep 2b gaat met begeleiding naar het Kessels (muziek)museum, Stationsstraat 26, Tilburg.

15.15 uur wisseling van groepen. De entertainers brengen groep 1b naar het Kessels museum en halen groep 2b op voor de muzikale spoorzonereis.

Heb je een museumjaarkaart breng deze dan mee!

14.00 uur tot 16.30 uur verblijf groep C in de ‘De Boemel’.

16.45 uur Samenkomst van alle groepen bij de Boemel voor een afsluitende barbecue.

19.00 uur Afscheid en huiswaarts.